Møbelrestaurering

Møbelrestaurering foregår altid efter efter gamle traditionelle tekniske løsninger.

Før

Efter

Ser man godt efter på billedet til højre, kan man lige ane den “lus” som er blevet tilpasset en skade på den kommodetop, der ses på billedet til venstre, i billederne ovenfor.

I vores arbejde med restaurering og møbelkonservering af kirkeinventar, museumsgenstande, gode ældre møbler og gamle familieklenodier, har vi samme grundholdning; at det gælder om bevarelse af det historisk korrekte således at originalitet, patina og historie bevares for eftertiden.

Møbelrestaurering foregår altid efter efter gamle traditionelle tekniske løsninger. Vores store samlinger af forskelligt træsorter samt finer, sikrer et godt udgangspunkt for en god restaurering.

Skader, løse samlinger, løs finer (tyskere) repareres og limes med den limtype (ofte hud- eller benlim) der var gængs i møblets samtid og traditionelle historiske overfladebehandlings metoder tages altid i korrekt anvendelse i henhold til møblets originale overfladebehandling. Vi samarbejder med andre konservatorer og specialister, der har specialer med forgyldning, intarsia, konservering af læder, maledeoverflader, træ o.lig.

Har du et møbel der har brug for restaurering?

Her er et udvalg af møbelrestaurering og møbelkonservering vi har udført

… det gælder om bevarelse af det historisk korrekte således at originalitet, patina og historie bevares for eftertiden.

Renæssancen, Sen-empiren til nyklassicismen har vores store interesse.

Vi har stor viden og erfaring i stilarters forskellige behov for restaurering og møbelkonservering – lige fra renæssancen og frem til sen-empiren og nyklassicismen.

Ser man godt efter, kan den “lus” som er ved at blive tilpasset en skade på en kommodetop, på øverste billede, lige anes på fotoet her til ovenfor.

Overfladebehandlingen af kommoden, er en schellakpolering. Det færdig resultat, vises på det nedereste billede. Kommoden har tilhørt herregården Constantinborg ved Århus.

Shellakpolering – en uddøende kunstart

Vi har en meget stor erfaring med polering med schellak også kaldet fransk polering eller shellakpolering med schellakpolitur.

Det færdige resultat af møbelsnedker Carl Schneiders polering af kommoden.

Teknikken blev introduceret og lært af af hos forskellige nu bortgåede snedkermestre. Bl.a. af Anton Jepsen, som var snedkermester og forfatter til flere bøger som for eksempel “Danske empiremøbler” og “Restaurering og håndpolering”.

Interessen for schellakpolering og shellakpolitur og dets mange muligheder, startede i læretiden og det tog mange år førend resultatet var hæderligt og teknikken velbehersket.

Grundelementerne i en shellakpoleringen er filtreret politur med 99,9% ren sprit som også anvendes ved selve shellakpoleringen. Ydermere anvendes en smule pimpsten og vaselineolie. En overfladebehandling med shellakpolering, er en af verdens bedste og flotteste – men er også sart overfor påvirkninger af vand og alkohol.

Vores kunder vælger os

for vores høje kvalitet

Vi udfører snedkerarbejde for private og arbejder desuden sammen med store danske organisationer.

Få et uforpligtende tilbud nu

Snedkeri.dk

v/ snedkermester Carl Schneider

Gl. Ryvej 12, Adslev
8362 Hørning

CVR/SE: 17 66 49 72

Åbningstider

Mandag til torsdag
07:30 - 16:00

Fredag
07:30 - 13:00

Lørdag & søndag efter aftale.

Ring nu

Telefon: 20 12 11 21

Eller skriv en email

E-mail: post@snedkeri.dk

Følg os på Instagram og Facebook

Snedkeri.dk på Facebook

Snedkeri.dk på Instagram

© All rights reserved Snedkeri.dk 
Online Marketing af Trigger Growth